Foto: @CrypticC62

Då släpps Apple iPhone 14

Här är allt vi vet om Apple’s senaste iPhone

September är en månad som många tech-intresserade brukar se fram emot. Det är nämligen då som Apple brukar presentera sina iPhone-nyheter. Och så är fallet även i år. 

Enligt Bloomberg kommer Apple nämligen hålla ett lanseringsevent för deras nya iPhone 14 den 7 september. Under hösten väntas de även släppa nya Macs, iPads och Apple Watch-modeller. 

När kommer iPhone 14 till butik?

Apple’s iPhone är utan tveka en av deras viktigaste produkter, och står för mer än hälften av företagets försäljning. Om vi ska kolla på hur det sett ut tidigare år, brukar deras iPhone’s släppas i butik ungefär och och en halv vecka efter att de avslöjats på lanseringseventen. Det ryktas att iPhone 14 kan komma till Apple’s butiker den 16 september

Lanseringseventet den 7 september kommer ske online. Enligt Bloomberg News har presentationen redan börjat spelas in. Ännu har dock ingen talesperson från Apple bekräftat något av datumen. 

Vilka förändringar har iPhone 14?

Hur kommer då iPhone 14 se ut? Det ryktas att den är lik iPhone 13 i designen. Dock kommer de inte ha en “mini-version” den här gången. I stället lägger de till en modell med en skärm på 6.7-inch - som INTE är en Pro-version. 

Den svarta “skåran” på skärmen där framkameran nu finns kommer försvinna och ersättas med ett avlångt hål för Face ID-sensorer samt ett mindre hål för kameran. Det ger något mer skärmutrymme. Dessutom har iPhone 14 Pro ett ännu snabbare chip. I de andra iPhone 14-modellerna behålls A15-chippet från iPhone 13. 

Vi kommer även se förändringar när det kommer till kameran hos iPhone 14 Pro. Pro kommer mer en 48-megapixel vidvinkelkamera samt en 12-megapixel ultrawide och telefotosensorer. 

Håll koll på Dopest.se för fler nyheter från Apple.