Uppgifter: Apple utvecklar ihopvikbar iPhone

Läckor & patentdokument visar på att Apple planerar att testa modellen – se hur "iPhone Flip" hade kunnat fungera här

Efter att utvecklingen av vikbara telefoner fortsatt i rasande takt hävdar nu rykten att Apple är påväg att ge sig in i kampen med ”iPhone Flip”.

Redan 2021 hävdade läckaren Ming-Chi Kuo en vikbar iPhone skulle vara i planeringsstadiet, något som Bloomberg samma år spann vidare på då de hävdade att Apple hade en fungerande prototyp. Kuo hävdade att den skulle ha en expansiv 8-tums skärm, vilket överträffar Galaxy Z Fold 4:s 7,6 tum. Kuos rapporter nämner också att Apple testade en 9-tums vikbar skärm, såväl som att te testat en vikbar iPad.

Under 2020 började patenter dyka upp från Apple på ritningar som föreställde vikbara telefoner, något som CNET var först med att rapportera om. Utifrån dessa har flera mockup-bilder skapats av olika källor, i syftet att visualisera hur en vikbar iPhone skulle kunna se ut (du kan se några av dessa galleriet ovan).

Insider-källor till The Information har nu hävdat att utvecklingen fortfarande pågår, men att eventuella releasedatum är framflyttade till 2025 som tidigast. Detta är det senaste i informationskaoset runt ”iPhone Flip” så om det finns någon sanning i det återstår helt enkelt att se. Apples WWDC-konferenser är dock troligtvis de tillfällen vi kommer att få reda på information om den eventuella modellen, så se till att hålla utkik framåt sommaren 2024 då nästa event förväntas hållas.