Apple Music lanserar appen "Classical" på iPad

Efter att tidigare varit iPhone-exklusiv kommer den unika musikupplevelsen nu till paddor

Apple Music Classical är den ultimata streamingappen för klassisk musik, skapad för att ge lyssnare och musiker tillgång till definitionen av old school. När Apple Music Classical lanserades för iOS tidigare i år blev den genast den mest nedladdade gratisappen på App Store, samtidigt so klassisk musik som genre hade sin mest framgångsrika vecka någonsin på de globala Apple Music-topplistorna. Bara två dagar efter lanseringen nådde album med klassisk musik albumlistorna i över 140 länder i hela världen, vilket är rekord för genren.

Nu kommer appen även till iPad och det med en hel del nya funktioner. Med den nya kraftfulla sökfunktionen kan du enkelt navigera genom den omfattande musikkatalogen, med över fem miljoner klassiska stycken.

Du kan även uppleva ljud av högsta kvalitet och få en ny dimension med det rumsliga ljudet som omsluter från alla håll. För den som vill gå lite djupare i musiken kan du även utforska kurerade spellistor och fördjupa dig i biografier av kompositrörerna och expertskrivna verkbeskrivningar. Apple Music Classical levererar mer än bara musik – det är en heltäckande resa in i den klassiska världen.

Besök Apples hemsida och följ @appleclassical på X om du vill veta mer om appen!