Apple Music lanserar nytt verktyg för att kompensera alla kreatörer i DJ-Mixar

Något som tidigare inte varit möjligt

Nu lanserar Apple Music, tillsammans med independent- och majorskivbolag, en funktion som stärker kreatörers rättigheter. De har nämligen skapat en teknik för att identifierar och kompenserar rättighetsinnehavarna i en DJ-Mix korrekt.

”Apple Music är den första plattformen som kontinuerligt erbjuder mixar med rättvis kompensation, både till artisten som gör mixen och till artisterna vars låtar är inkluderade. Det är ett steg i rätt riktning för att behandla alla rättvist. Jag är otroligt glad över att kunna erbjuda online-mixar igen. Det är en annan approach än att spela på en klubb eller festival. Det gör det möjligt för mig att erbjuda en inblick i min musiksamling helt utan begränsningar,”  berättar Charlotte de Witte, DJ och musikproducent.

Idag kan du hitta tusentals DJ-Mixar på Apple Music – som Boiler Room och Tomorrowland. Syftet med den nya processen är att alla DJ-Mixar ska ha ett långsiktigt monetärt värde för de involverade kreatörerna. Det är något som tidigare inte varit möjligt. Verktyget bygger på Shazam-teknologi som gör det möjligt att identifiera alla individuella kreatörer och artister i mixen. På så sätt ska alla kreatörer kunna kompenseras på rätt sätt.

Missa inte heller att Apple håller sitt september-lanseringseventet imorgon – läs mer här!