Apple presenterar iPhone 13 – kommer även i Pro, Pro Mini och Pro Max

Förbättrad skärm, bättre batteri och kameror. Läs mer om nyheterna till iPhone 13

Det var under dagens Keynote som Apple bland många nyheter presenterade nya iPhone 13. Först presenterades iPhone 13 och iPhone 13 Mini senare visade man upp iPhone 13 Pro och Pro Max.

Iphone 13 & iPhone 13 Mini

Båda modellerna innebär stora innovationer med bland annat det mest avancerade dubbelkamerasystemet någonsin på iPhone. En ny vidvinkelkamera med större pixlar och optisk bildstabilisering med sensorförskjutning. Man visade upp det nya cinematiska läget som erbjuder nya sätt att anpassa kameran på iPhone och ger videoberättandet en helt ny dimension. iPhone 13 och iPhone 13 mini har supersnabb prestanda och enastående energieffektivitet med A15 Bionic, längre batteritid, ljusstarkare Super Retina XDR-skärm som väcker innehållet till liv, en framsida i Ceramic Shield som är otroligt tålig, 128 GB lagring på standardmodellen (dubbelt så mycket som tidigare), branschledande IP68-klassad vattentålighet och en avancerad 5G-upplevelse.

Både iPhone 13 och iPhone 13 mini har förbättrad batteritid tack vare A15 Bionic, effektivare komponenter, större batteri och energioptimering genom djup integrering av hårdvara och mjukvara. Enligt uppgifter ska iPhone 13 räcka upp till två och en halv timme längre på en dag i jämförelse med iPhone 12, och iPhone 13 mini erbjuder upp till en och en halv timme mer batteritid på en dag i jämförelse med iPhone 12 mini.

iPhone 13 och iPhone 13 mini kommer att finnas i rosa, blått, midnatt, stjärnglans och (PRODUCT)RED1 och går att förbeställa från fredagen den 17 september med leveransstart fredagen den 24 september.

 

Iphone 13 Pro & iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max har fått en helt ny design, både inuti och utanpå. De har en Super Retina XDR-skärm med ProMotion och adaptiv uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz.

Även kamerorna är förbättrade med nya tele-, vidvinkel- och ultravidvinkelkameror. Samtliga tre kameror har nya sensorer och objektiv som har optimerats för att fungera smidigt med iOS 15 och drivs av den nya bildsignalprocessorn i A15 Bionic för förbättrad brusreducering och tonmappning. Den helt nya vidvinkelkameran har en större sensor med 1,9-µm-pixlar, vilket är mer än någonsin tidigare på iPhone.

Med fotografiska stilar och andra nya funktioner för beräkningsfotografering kan användaren skapa mer personliga bilder i Kamera-appen och samtliga kameror på båda modellerna har dessutom nattläge. Videofunktionen tar ett enormt kliv framåt med cinematiskt läge som öppnar för vackra övergångar i skärpedjup, makrovideo, uppsnabbad video, slow motion och ännu bättre resultat vid inspelning i svagt ljus. Båda modellerna kan användas för kompletta, komplicerade arbetsflöden i Dolby Vision och erbjuder för första gången ProRes-video, som bara finns på iPhone.

Iphone 13 Pro och Pro Max är utrustade med det nya A15 Bionic-chippet, mer strömsnåla komponenter och ett större batteri. Den täta integreringen mellan hårdvara och mjukvara resulterar i strömsnålhet och suverän batteritid hos båda Pro-modellerna. iPhone 13 Pro Max har den längsta batteritiden någonsin hos en iPhone. Batteriet hos iPhone 13 Pro räcker upp till en och en halv timme längre per dag än batteriet hos iPhone 12 Pro. Om man jämför iPhone 13 Pro Max och iPhone 12 Pro Max är den siffran istället två och en halv timme på en dag.

Priser och tillgänglighet

iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max kommer att finnas i grafit, guld, silver och sierrablått med lagringsalternativ på 128 GB, 256 GB, 512 GB respektive helt nya 1 TB. Kunder kan köpa iPhone 13 Pro för 12 295 SEK och iPhone 13 Pro Max för 13 495 SEK på apple.com/se/store, i Apple Store-appen samt på Apple Store.

Priset för iPhone 13 ligger på 9 795 SEK före inbyte och iPhone 13 mini för 8 595 SEK före inbyte på apple.com/store, i Apple Store-appen eller på Apple Store.