Apple presenterar nya Apple Watch OS 9

Fler avancerade funktioner för löpning och nya urtavlor

Under kvällens WWDC presenterade Apple sin nya Apple Watch OS9 som innehåller en mängd nyheter!

Apple har lagt sin fokus på träning och hälsa – framförallt löpningen som är den vanligaste träningsformen bland Apple Watch användare. Nu kan klockan mäta tre nya värden under din löprunda: Steglängd, markkontakttid och vertikal rörelse. Den viktigaste funktionen är vertikal rörelse, klockan analyserar din springstil och och om du har för mycket rörelse i höjd så ökar risken för knäskador. Nya Apple Watch OS 9 får dig att öva på att springa plattare.

En annan stor nyhet är medicinspårning. Du kan nu lägga till alla dina kosttillskott, vitaminer och mediciner för att få påminnelse på din klocka att ta dem vid rätt dig och i rätt mängd. Funktionen kommer dessutom varna dig om du ska ta två olika preparat som inte är kompatibla eller en medicin som inte passar om du tillexempel dricker alkohol eller är gravid.

Sömnmätningen i Apple Watch har fått en uppgradering och kan sömnfaser i den förbättrade Sömn-appen på Apple Watch och mer detaljerade data i Hälso-appen.

Apple presenterade dessutom fyra nya urtavlor och ny design för notiser. Apple Watch OS 9 kommer att släppas som beta i juli för att sedan släppas i höst. Den kommer att fungera för Apple Watch 4 och senare.