Apple presenterar nya iPhone 14, 14 Plus & iPhone 14 Pro & Pro Max

Läs mer om nyheterna här

Under gårdagens Apple-event i Cupertino, Kalifornien presenterade Apples VD Tim Cook den nya iPhone 14. Det kommer totalt 4 stycken versioner av den nya telefonen - iPhone 14, Plus, Pro och Pro Max. Läs mer om samtliga versioner nedan.

iPhone 14 och iPhone 14 Plus

iPhone 14 designen är densamma som föregångaren - 6,1 tumsskärm och samma A15 chip. iPhone 14 plus är den större nyheten med sina 6.7 tum har den samma storlek som iPhone Pro Max.

Huvudkameran har uppgraderats med en större sensor med en f/1.5-bländare. Ny teknik för mörkerfotografering har utvecklats som ska ge ljusare foton under natten.

Den har även byggt in en satellitkommunikation i telefonen. Om du är på en plats där det inte finns täckning kommer du kunna ringa nödsamtal via satellitnätverk - en funktion som i början bara kommer finnas tillgänglig i USA och i Kanada.

Pris:
11 995 kr för iPhone 14
13 495 kr för iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max

Den stora nyheten som alla väntade på är såklart iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max. Skärmstorlekarna är samma som tidigare år - 6,1 och 6,7 tum.

Den stora designnyheten är att skärmen inte har någon sensorpanel. Istället har Apple utvecklat "Dynamic Island" som är en utskärning där selfiekameran och Face ID-sensorn sitter. Dynamic Island är en dynamisk notisskärm som ändrar storlek efter innehåll där du kommer kunna se bland annat vilken låt som spelas, vägbeskrivningar eller om någon ringer.

Skärmen har blivit uppgraderat och når nu en ljusstyrka på 2000 nits. Apple var väldigt noggranna med att påpeka att det är den högsta ljusstyrkan som finns på marknaden.

Pro-modellerna har fått nya A16 chippet som innehåller nanometersteknik. Apple påstår att det är det snabbaste mobilchippet i världen.

Kameran har uppgraderats och har nu 48 megapixlar, en 65 % större sensor än föregående modell och är den bästa kameran som iPhone byggt. Kameran kommer använda sig av "pixel binning" vilket innebär att kameran tar fyra 12 megapixel-bilder och gör de till 1 bild vilket kommer öka bildkvaliteten.

Pris:
14 995 kr för iPhone Pro
16 495 kr för iPhone Pro Max

 

Samtliga telefoner har säljstart den 16 september och kan hittas på Apples hemsida samt hos utvalda återförsäljare.