Apple presenterar nya MacBook Air och iPad Pro

Med en rad nya funktioner samt fokus på snabbhet och kraft

Efter de senaste tidens rykten om nya Apple produkter så presenterade Apple igår en ny MackBook Air och iPad Pro. Den nya MacBook Air kommer med högre prestanda, ett nytt Magic Keyboard, dubbelt så stort lagringsutrymme och ett nytt, lägre pris på 12 995 SEK.

MacBook Air har upp till dubbelt så snabb processor och upp till 80 procent snabbare grafik. Med ett lagringsutrymme på 256 GB och uppåt kan man nu lagra fler filmer, bilder och filer på MacBook Air. Apples senaste MacBook Air har en 13-tums Retina-skär, Touch ID för enkel inloggning och säkra onlineköp.

Den nya modellen har nu för första gången fyrkärniga processorer, vilket bidrar till att allt går snabbare – från att organisera bilder och skapa presentationer till att redigera video och annat som kunderna gör till vardags. Med de senaste Intel Core-processorerna (tionde generationen) upp till 1,2 GHz fyrkärnig Core i7 med Turbo Boost upp till 3,8 GHz har MacBook Air nu upp till dubbelt så höga prestanda som föregående generation. Intel Iris Plus Graphics bidrar till upp till 80 procent snabbare grafik, vilket innebär att spel, videoredigering och andra grafikkrävande uppgifter går fortare än någonsin. Datorn är även utrustad med nya Magic Keyboard, som lanserades på 16-tums MacBook Pro.

Den andra stora nyheten iPad Pro har fått ett A12 Bionic-chip vilket gör den till den snabbare än de flesta bärbara PC-datorer. Nya plattan har utrustats med en kamera med ultravidvinkel och mikrofoner i studiokvalitet samt banbrytande LiDAR-teknik som ger toppmoderna funktioner för att läsa av djup.

Med iPadOS 13.4 ger Apple iPad stöd för styrplatta så att kunderna kan interagera med iPad på ett helt nytt sätt. Istället för att kopiera macOS har man skapat en helt ny upplevelse för styrplattan på iPad. När användaren flyttar fingret över styrplattan förändras pekaren på ett elegant sätt och lyfter fram olika delar i användargränssnittet. Med Multi-Touch-gesterna på styrplattan kan användaren snabbt och enkelt navigera i hela systemet utan att lyfta handen.

https://www.youtube.com/watch?v=w0P0FQ770dE&feature=emb_title

Andra funktioner är b.la. Magic Keyboard till iPad Pro. Magic Keyboard ger den bästa skrivupplevelsen någonsin på en iPad, med en svävande design med smidig vinkeljustering, bakbelyst tangentbord och styrplatta. Magic Keyboard kommer att finnas att köpa i maj. Utöver det ser vi Liquid Retina-skärmen på 11 tum och 12,9 tum samt den första styrplattan någonsin på iPad.

Nya MacBook Air och iPad Pro finns ute att beställa nu. MackBook Air kostar från 12 995 SEKoch kan beställas från och med idag på apple.com och i Apple Store-appen. MacBook Air finns i butikerna i nästa vecka. Nya iPad Pro 11 tum och 12,9 tum kommer att finnas i silver och rymdgrått. iPad Pro 11 tum kostar från 9 995 SEK för Wi-Fi-modellen och 11 795 SEK för Wi-Fi + Cellular-modellen. iPad Pro 12,9 tum kostar från 12 495 SEK för Wi-Fi-modellen och 14 295 SEK för Wi-Fi + Cellular-modellen på apple.com.