Apple visar upp nya iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Så mycket kommer nya Iphone X, Iphone 8 och Iphone 8 Plus att kosta

Apple firar 10 år sedan man släppte den första Iphone och därför släpper man en jubileumsmodell som går under namnet Iphone X (X=10). Utöver det så släpper man även en Iphone 8 och en Iphone 8 Plus.

Det var i samband med Apples presentation i Steve Jobs Theater i Apple Park Campus  i Kalifornien som man presenterade flera kommande prylnyheter. Utöver nya Iphone X, Iphone 8 och Iphone 8 Plus så presenterade man även en ny Apple Watch och ny Apple Tv med stöd för 4K.

Iphone X

Nytt med Iphone X är att den saknar hemknappen och har en skärm på 5,8 tum som Apple kallar för Super Retina Display. Vill man få igång telefonen så får man knacka på telefonens skärm och om man vill komma till startskärmen så får man svepa uppåt på skärmen. På högra sidan av telefonen så finns power-knappen och det är även där man kan aktivera Siri.

Utöver det så har man ersatt touch ID med Face ID. Detta innebär att telefonen känner igen användarens ansikte och på så sätt låses telefonen upp. Enligt apple så är möjligheten att någon slumpvis ska kunna låsa upp någon annans telefonen via den funktionen en chans på miljonen.

Andra funktioner är snabbare telefon, bättre kamera, bättre batteri och möjlighet till trådlösladdning via laddningsstandarden Q1.

iPhone X kommer att levereras med 64GB eller 256GB och priset för Iphone X 64GB är 11 495kr och 256GB kommer kosta 13 195kr. I USA kommer iPhone X gå att förbeställa 27 oktober och leveranserna drar igång 3 november.

Nya Iphone X

 

iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Kortfattat så kan man beskriva nya iPhone 8 och iPhone 8 Plus som en något förbättrad modell av förra årets iPhone 7. Där telefonen fått en bättre kamera, kraftfullare datachip som gör den snabbare och möjligheten till trådlösladdning via laddningsstandarden Q1.

iPhonen 8 med 64GB startar på 699 dollar och priset för iPhone 8 Plus med 64GB startar på 799 dollar. Förbeställningarna drar igång 15 september och leveranserna börjar 22 september.

Nya Iphone 8