ARKET introducerar sin nya löparkollektion RUNNING

En kollektion inspirerad av den moderna löparen som strävar efter en balanserad livsstil

2020 hos ARKET kommer att inledas med ARKET RUNNING, ett nytt modernt koncept där hållbara funktionella material möter en genomtänkt minimalistisk estetik. Den nya kollektionen för dam och herr är framtagen i ARKETs desginstudio i Stockholm, och markerar premiären för en löparkollektion för herrar. ARKET RUNNING kommer att finnas tillgänglig online och i utvalda butiker i slutet av januari.

Löpning i Skandinavien handlar mycket om att komma överens med vädret – samt med kropp och sinne, och att låta funktion leda vägen. Funktion kan tolkas på många olika sätt och sammanhang – ARKET RUNNING är framtagen för att vara del av en medveten livsstil. Genom löpning kan du utforska alternativa vägar i naturen, samt i de kulturella landskapen, som ger dig ro i själen. Vår design är inspirerad av den moderna löparen som strävar efter en balanserad livsstil.” säger Anna Teurnell, Head of Design, ARKET

Kollektionen är framtagen för både dam och herr, i en färgpalett av svart och grå, med inslag av orange och kamouflage. Ett av plaggen som sticker ut är en vindjacka för dam och herr i reflekterande material, framtagen helt i återvunnen polyester. På herrsidan finns till jackan matchande shorts. Kollektionen består av tights och toppar i kompressionsmaterial, t-shirtar och värmande fleece i 80-90% återvunna fibrer. På damsidan är kompressionsplagg i högglansiga material, samt löst sittande fleecetröjor för en bekväm och modern löparsilhuett.

ARKET RUNNING lanseras i slutet av januari, online och i utvalda butiker i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Amsterdam och London. Priserna på plaggen i kollektionen sträcker sig från 300 – 1500 kr. Samtliga kampanj-, och produktbilder finns att ladda ned här.