Foto: Pressbild

Armand Duplantis får dokumentär – ’Born to Fly’

Om vägen till toppen 

Snart släpps dokumentären Born To Fly. En skildring av Armand Duplantis liv och väg till toppen. Vi får följa med en ung kille från Louisiana som bestämmer sig för att försöka bli världens bästa stavhoppare - samt de utmaningar som kommer med att växa upp i strålkastarljuset. Från ett underbarn till en av de främsta stavhopparna genom tiderna. 

Den nya dokumentären Born to Fly släpps den 30 september och har på premiär på svensk bio. 

“Det är spännande att publiken nu får se en annan sida av en berättelse som de kanske är bekanta med men inte har full inblick i. Men det ska också bli kul att titta själv då merparten av filmen visar mina tonår.” säger Armand Duplantis. 

Som 21-åring slog Mondo världsrekord, vann OS-guld och förverkligade de drömmar han haft som barnsben. Dokumentären är skapad av regissören Brennan Robideaux. Mondo växte upp i en småstad i Louisiana och bestämde sig redan som barn att bli proffs inom stavhoppning. Han får bemöta sina föräldrars kritik - och en pappa som vill se sin son gå på college för att skapa sig så många förutsättningar som möjligt. Han väljer att ta sin pappas råd, men börjar slå rekord efter rekord inom stavhoppningen. Tillslut väljer han att gå all in. 

Håll koll på Dopest.se för mer info kring dokumentären Born to Fly