Armie Hammer om anklagelserna: "Hur skulle jag vara kannibal?"

Skådespelaren nominerades till Golden Globe för sin roll i 'Call Me By Your Name' – anklagades av flera kvinnor för kannibal-sms

När den amerikanska skådespelaren Armie Hammer förberedde sig för rollen i filmen Shotgun Wedding under 2021 var han på toppen av sin karriär. Under det föregående årtiondet spelade han i stora filmer som Disney The Lone Ranger (2013) och den hyllade Call Me By Your Name (2017), där han nominerades för bästa biroll.

I början av året började dock anklagelser om sexuella trakasserier och våldtäkt riktas mot skådespelaren, bland annat från en kvinna som hävdade att han uttryckt en önskan att äta delar av henne (kannibalisera) vilket även syntes i läckta sms från skådespelaren. Hammer nekade till alla anklagelser och hävdade att allt var en del av sexuella fantasier helt under samtycke, men han sparkades från flera filmer och serier till följd av avslöjandet.

Det har gjorts flera dokumentärer och reportage om situationen, men nu talar Armie Hammer för första gången ut själv om anklagelserna i en podcast kallad ”Pinfull Lessons”. Han nekar återigen till att vara kannibal men medger att han har gått igenom ett 12-stegsprogram för missbruk av alkohol, sex och droger.

”Folk kallade mig för kannibal, och alla trodde dem. Vad snackar ni om? Vet ni vad kannibaler gör? De äter människor! Hur skulle jag vara kannibal? Det var bisarrt”, säger han.

Hammer har tidigare erkänt att han emotionellt misshandlat tidigare partners, bland annat ex-frun Elizabeth Chambers, men han har alltid nekat till att han ska ha haft kannibal-fantasier. Han berättar nu även att han försöker skriva manus igen, men att han inte har haft jobb inom branschen sedan 2021. Han anser även att händelsen ”dödade hans ego” och att han har lärt sig att uppskatta livet mer.

”Jag känner mig faktiskt tacksam för allt som hänt, på grund av hur jag mådde innan. Jag mådde inte bra. Jag kände mig aldrig tillfredsställd, jag hade aldrig tillräckligt. Jag var inte nöjd med mig själv och hade ingen självkänsla”, berättar Hammer.