real-ibbe

Ibbe

Är Ibbe och Mr. Adjaib samma person?

  • MMusik
  • Profile
  • Nationalitet:Sverige
  • Ålder:
  • Fält:Hiphop
  • Länkar

Artisten och rapparen Ibbe kommer från förorten Rågsved i södra Stockholm. Han har länge haft ett intresse för musik och var en gång i tiden en del av hiphop-kollektivet All green. Han gjorde debut 2015 som gäst på Lokals hyllade låt "Havet är djupt" tillsammans med Patryk. Senare samma år släppte han debutsingeln "Du & Jag". Sedan dess har han gett ut flera singlar, och 2018 kom hans första EP CH1. Dessutom har han samarbetet med artister som Naod, Gee Dixon, Jamkid och Afro B.

Ibbe förknippas ofta med ett dansant sound, melodiska rytmer och inslag av trap. Några av hans största låtar är "Adjaib"(2016), "Allez Allez"(2017) och "Amira"(2018). 2019 fick han stor uppmärksamhet för singeln "PLI" då han gick samman med Jireel och Lamix. På senare tid har Ibbe gett sig på ett mörkare och mer melankoliskt sound med låtarna "ALLT" och "Ohlala" som båda släpptes 2020. Han har tidigare varit signad till skivbolaget TGR Music Group, men hans senaste två singlar släpptes independent via hans egna skivbolag ADJAIB RECORDS.

Är Ibbe och Mr. Adjaib samma person?

Ibbe förknippas ofta med singeln "Adjaib" ft. Naod, Jamkid och Fiidow från 2016. Det har blivit en av hans mest populära låtar sedan karriären drog igång ett år tidigare. Ordet adjaib kommer från arabiskan, och är ett positivt uttryck som betyder ungefär att något eller någon är; "bra/nice". Sedan releasen av låten har Ibbe gått under smeknamnet Mr. Adjaib.