Sticky

Debutsingeln "VÄND IGEN" granskades i mordutredning i Växjö

  • MMusik
  • Profile
  • Nationalitet:Sverige
  • Ålder:2002
  • Fält:Hiphop

Rapparen Sticky gjorde debut i augusti 2021 med singeln "VÄND IGEN". I november samma år följde han upp debuten med andra spåret "NANANA". Den unga talangen kommer från stadsdelen Araby i Växjö och har i flera av sina låtar skildrat en livsstil omgiven av kriminalitet.

"VÄND IGEN" granskas i mordutredning

Debutsingeln "VÄND IGEN" kom att gå viral hösten 2021. Stor uppmärksamhet riktades mot Sticky efter att Smålandsposten rapporterade att låten granskas i en utredning kring det mord som begicks på en 28-åring i Växjö den 11 september.

Framförallt är det den tillhörande musikvideon som granskas. Det på grund av att videon kan ha vissa likheter med mordet på 28-åringen. Bland annat ser vi scener med automatvapen, misshandel, skottlossning och ett iscensatt mord på en man som skjuts av en annan man på elscooter. En likhet med mordet på 28-åringen i Växjö är att mördarna misstänks ha lämnat brottsplatsen på just elscooter.

Sticky döms till fängelse

Sticky, och en annan man i 20-årsåldern, döms till fängelse i ett år och åtta månader för grovt vapenbrott.

I oktober 2021 gjordes en husrannsakan i en lägenhet, i samband med mordutredningen på den 28-åriga mannen i Växjö. På plats i lägenheten fanns tre män i 20-årsåldern, som alla varit misstänkta för inblandning i mordet. En av de var Sticky.  Under husrannsakan hittades två halvautomatiska pistoler och 71 patroner. Ett av de vapen som hittades under husrannsakan ska vara samma pistol som Sticky syns hålla i, i musikvideon till "VÄND IGEN".

Sticky har hela tiden menat att han är oskyldig och nekar till brott. Han menar att han trodde att vapnet var en attrapp som skulle användas som rekvisita i musikvideon.

Comeback

Efter sin frisläppning går Sticky direkt in i båset och under 2022 & 2023 går hans karriär snabbt uppåt, samtidigt som han etablerar skivbolaget N2P Records. 2023 blir året för flera framgångsrika samarbeten med artister som 1.Cuz, Asme, A36 & Dizzy, såväl som ett nära samarbete med producenten 01an. Under Way Out West 2023 gästade han även Dizzy på scen för att framföra deras samarbete "HANNAH MONTANA", som släpptes tidigare samma dag.