A$AP Rocky åtalas i skottlossning mot tidigare A$AP Mob-medlem

Rättegången hålls imorgon

Det står nu klart att A$AP Rocky kommer åtalas för att ha hotat en tidigare A$AP Mob-medlem med ett skjutvapen. Det i samband med en skottlossning i Hollywood, i November förra året. Detta ledde till stora rubriker när rapparen greps i april i år. Vid en husrannsakan ska polisen ha funnit flera vapen i hans hem. Rocky har sedan släppts mot borgen, men misstankarna har kvarstått. 

Enligt Los Angeles distriktsåklagare står A$AP Rocky nu åtalad för att ha hotat en person med skjutvapen. Han misstänks även för att vara den som avlossat vapnet under en skottlossning. Hans förhör ska hållas imorgon, den 17 augusti. 

“Att avlossa en pistol på en öppen plats är ett allvarligt brott som kunde ha fått tragiska konsekvenser inte bara för personen som var måltavlan, utan även för oskyldiga förbipasserande i Hollywood.” sa distriktsadvokaten George Gascón. 

A$AP Rocky är alltså åtalad för att ha riktat ett halvautomatiskt vapen mot Terell Ephron, även känd som A$AP Relli. Han är en tidigare medlem i kollektiver A$AP Mob, och bekant med Rocky. Efter skottlossningen gick han själv ut med att han var offret, och skickade in en anmälan mot A$AP Rocky. Han anmälde honom för misshandel, oaktsamhet och känslomässigt lidande. Enligt Ephron hade han och Rocky planerat att mötas upp för att prata om sina problem. Då uppstod en verbal konflikt och Rocky ska ha: “dragit fram en pistol och avsiktligt ha siktat i Ephrons riktning för att sedan avfyra flera skott”

Ephron ska ha träffats av kulsplitter och sökte läkarvård. En stor del av händelsen ska även ha fångats på video. Los Angeles distriktsadvokat menar att det finns tillräckligt med bevis för att åtala Rocky. 

A$AP Rocky har tidigare dömts för grov misshandel i Sverige i samband med en spelning på festivalen Smash 2019. Efter en rättegång i Stockholm fick han betala skadestånd till offren.

Håll koll på Dopest.se för fler uppdatering från rättegången som hålls imorgon.

A$AP Rocky släpps mot borgen – efter misstankar om inblandning i skjutning 2021