Foto: Daniela Spiroska / DOPEST

A$AP Rocky stäms för förtal

Den nyblivna tvåbarnspappan är i problem efter en misstänkt skjutning av en gammal vän

I april 2022 arresterades A$AP Rocky för våld med ett dödligt vapen, efter en incident den 6:e november 2021 i Hollywood där Rocky påstods ha öppnat eld mot en bekant. Det visade sig senare ett den bekanta var kollektiv-kollegan A$AP Relli, som var med sedan kollektivets tidigare år i en mer diskret roll som manager och affärsman.

När fallet gick till rättegång i augusti 2022 nekade Rocky till brott och hävdade tillsammans med sin advokat Joe Tacopina att Rellis påstående var ett försök till utpressning. Rocky släpptes fri mot borgen och har därefter varit sparsam med kommentarer kring fallet.

Nu är fallet aktuellt igen då Relli, enligt uppgifter till Rolling Stone, hävdar att advokat Tacopina tillsammans med Rocky lanserade en smutskastningskampanj som framställde honom som en lögnare och utpressare. Relli hävdar att den påstådda kampanjen ledde till dödshot och förlöjliganden, vilket i sin tur skadat hans karriär och rykte.

Det är inte klart hur mycket ersättning Relli kräver, men han ska enligt samma källa till Rolling Stone vara uppbackad av samma advokater som försvarade Johnny Depp i hans uppmärksammade tvist med Amber Heard. Varken Rocky eller Relli har uttalat sig om stämningen ännu, men Joe Tacopina har sagt följande till TMZ:

"Det här är faktiskt inget annat än ett PR-trick som kommer att slå fel. Jag välkomnar mer än gärna denna stämningsansökan, särskilt eftersom brottmålet ännu inte har avgjorts", säger han.