Den amerikanska rapparen A$AP Rockys häktning var en av sommarens mest omtalade händelser. Artisten blev intagen på Kronobergshäktet, och han och hans två vänner dömdes till böter och villkorlig dom efter ett slagsmål under ett besök i Stockholm i samband med musikfestivalen Smash. Efter händelsen valde många artister att bojkotta Sverige. Därför kom det som en chock när A$AP Rocky för en tid sedan avslöjade att han återigen skulle komma tillbaka för en spelning i Globen, Stockholm. Med sig hade han några av de största namnen på landets hiphopscen - Dree Low, Z.E och Jireel

A$AP Rocky kom med ett tydligt budskap och tema. Han ville ge tillbaka till de svenska fans som stöttat honom genom rättegångsprocessen och skapa möjligheter för unga i Stockholms socioekonomiskt utsatta förorter. Under dagen föreläste han för ungdomar i Fryshusets grundskola i Husby. Under eftermiddagen gick han även ut med ett meddelande via sin Instagram - alla från Stockholms förorter skulle få komma på spelningen gratis. Det blev dock ett uttalande som artisten fick komma att backa ifrån, men tillsammans med arrangörerna Live Nation såldes biljetter på hemsidan för endast 1 kr (11 kr inklusive serviceavgift)

https://www.instagram.com/p/B58tvX0BOCd/

Spelningen inleddes med artisterna Dree Low, Z.E och Jireel som agerade förband åt världsartisten. När det var dags för A$AP Rocky stod det snabbt klart att konsertkvällen gick i ett tydligt häktestema. Scenen var uppbyggd likt en bur som skulle symbolisera rapparens tid i Kronobergshäktet. Dessutom såldes merch som efterliknade häkteskläder men med en personlig design från A$AP Mobs klädmärke VLONE. Samma design som Rocky ville skänka till Kronobergshäktet. Märket grundades av A$AP Rocky, A$AP Bari och CLOTs Edison Chen. Med budskapet att sprida kärlek och ge tillbaka till fans och den svenska hiphop-communityn återtog Rocky märkets stolthet, som i mångas ögon sjönk i värde efter att medgrundaren A$AP Bari fälldes för sexuella trakasserier. 

Rocky blandade ny låtar från TESTING med gamla klassiker som “Goldie”, “F**kin’ Problems” och “Wild for the Night” från debutplattan LONG.LIVE.A$AP. Vid ett tillfälle hoppade han ner i publikhavet för att visa den svenska publiken hur en “riktig” moshpit går till, samtidigt som han något irriterad bad publiken lägga ner sina mobiler och fokuser på att ha kul. Det har även framkommit att han under Stockholmsvistelsen spelat in material till en kommande dokumentär. Under spelningen syntes dessutom ett bekant ansikte i publiken - nämligen artisten Rihanna. Ryktet om att hon kanske befann sig i Sverige hade cirkulerat på Twitter och i fan-grupper under dagen efter att människor i Rihannas team lagt upp bilder från en svensk flygplats. Det spär på rykten om att det skulle finnas en fling mellan de två artisterna, som även befann sig på British Fashion Awards i London ihop.

Håll utkik på hemsidan efter nyheter om den kommande dokumentären.