Astrid S värmer upp inför kommande album med singeln “Dance Dance Dance”

Debutalbumet släpps i höst

Den norska popstjärnan Astrid S ger lyssnarna ett första smakprov från hennes kommande debutalbum när hon idag släpper singel “Dance Dance Dance”. Det är en mjuk och nästan melankolisk pop-låt. Texten är skriven av Astrid själv, tillsammans med Jack & Coke och Litens. För produktionen står Jack & Coke som även skapat musik åt världsartister som Rita Ora, Charli XCX och Tove Lo. 

Nyligen såg vi Astrid S i samarbete med den svenska Victor Leksell. Tillsammans gjorde de en ny tolkning av Lekells Spotify-etta “Svag”, vilken de framförde på den svensk-norska gränsen. Idéen föddes när Astrid S ville bjuda in Leksell till Norge för en avtackningsfest för den norska radioprofilen Christine Dancke, något som ej var möjligt då landet stängde sina gränser till följd av Covid-19. Att sjunga ihop vid gränsen blev en kreativ lösning. 

Astrid S är numera inte bara känd i Norge, utan är en av landets främsta pop-exporter. Hon har kammat hem priser på Spellemannprisen (norska Grammis), samt jobbat med stora namn som JP Cooper, Avicii, Katy Perry och Shawn Mendes. 

Lyssna på "Dance Dance Dance" nedan.