Avestarapparen Nisch släpper självutlämnande ”Relatera”

”Vem kan relatera? Jag har aldrig sett min mamma nykter på en fredag”

Med de raderna öppnar Nisch sin singel ”Relatera” och med de raderna blev han viral för ca 1,5 år sedan när han lade ut en video där han rappade versen på sociala medier. Enbart på TikTok fick hans klipp 400 000 visningar med över 1800 kommentarer och videon spreds som en löpeld på andra TikTok-konton samt även på Instagram och Snapchat.

Detta resulterade i att Nisch snart fick möjligheten att spela in i en professionell studio för första gången i sitt liv. Nisch skrev låten som ett sätt att berätta för andra som har eller haft det tufft att inte låta det förflutna stoppa en från att skapa sig en framtid. Sångerskan Emma-Lee Andersson gästar låten på refrängen och hennes röst bär med sig de tunga känslorna men även hoppet i låten.

”Med den här låten vill jag säga att vi alla bär på saker som är tunga, det behöver inte vara samma saker jag gått igenom, men vi kan alla vända det och ta oss igenom det.”

Låten bygger på Nisch egna erfarenheter från en uppväxt i ett trasigt hem där missbruk var vardag och trygghet hörde till det ovanliga. Men musiken blev, som för så många andra, en möjlighet att sätta ord på känslor och ett sätt att hantera hans situation.

Lyssna på "Relatera" i DOPEST Playlist nedan.