Foto: Tim Bergling Foundation / Pressbild

Tim Bergling Foundation håller konsert på Avicii Arena för ungas psykiska hälsa

Yung Lean, Jelassi, Thomas Stenström, Cherrie m.fl uppträder – Här köper du biljetter

Tim "Avicii" Bergling är en av den moderna svenska musikens klarast lysande stjärnor. Vid hans bortgång 2018 hade hans album True & Stories blivit några av de mest spelade för sin generation, och 2019 släpptes det postuma albumet Tim. Hans familj har därefter startat minnesfonden Tim Bergling Foundation, som engagerar sig i att motverka psykisk ohälsa bland barn och unga. Den 6:e december arrangerar de en minneskonsert, som nu hålls för andra gången efter starten 2021.

"I en tid när självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga, hälften av 15-åringarna uppger att de mår psykiskt dåligt och barn skjuter och skjuts runt om i landet behövs nationell samling. Together For A Better Day på Avicii Arena är en musikalisk manifestation för ungas psykiska hälsa, men också en hyllning till Aviciis musikaliska arv”, skriver Tim Bergling Foundation i ett pressmeddelande.

Orkestern från Wermland Opera plus ett 30-tal frilansande symfoniorkestermusiker kommer att stå för musik under kvällen, som leds av inga mindre än Jelassi och Ayan Ahmed (känd som Nala i Snabba Cash). Biljettintäkterna går till att finansiera själva konserten och nytt för i år är att alla under 25 år kan köpa särskilda ungdomsbiljetter från 195kr.

Hittills har 10 artister presenterats för evenemanget, men det har även meddelats att fler namn samt en hemlig artist tillkommer. Mer information och biljetter finns på Tim Bergling Foundations hemsida.

Klara artister: