Då öppnar museet Avicii Experience i Stockholm

Ta del av händelser och platser som formade Avicii

Idag invigdes museet Avicii Experience i Stockholm av Tims pappa Klas Bergling, H.K.H Carl Philip och H.K.H Prinsessan Sofia. Det interaktiva museet öppnar på lördag.

Avicii Experience beskrivs som en känslomässig hyllning Tim Bergling som blivit en ikon inom dansmusik och populärkultur. Museet är grundat av Pophouse Entertainment och Space i samarbete med Tims egen familj, vänner och musikkollegor. En del av intäkterna går oavkortat till stiftelsen Tim Bergling Foundation.

På museet kommer du mötas av händelser och platser som formade Avicii till artist, och allt är uppbyggt som en tidsresa genom olika rum. Från Avicii’s pojkrum till han och Ash första studio Earlife på Östermalm. Längre in i museet finns studion som låg i Tims hem på Blue Jay Way i Los Angeles. Här, i den del som berättar om tiden i Los Angeles, finns även Tims flygel och går man riktigt nära hörs Sunset Jesus i en instrumental pianoversion, inspelad exklusivt för Avicii Experience av Tims vän och medproducent Carl Falk. Vi får ta del av musik, privata fotografier, nyproducerade filmer och personliga tillhörigheter. En insyns ges också i hans skapandeprocess genom nygjorda intervjuer med artister och musiker som jobbat med Tim.

Tim skulle ha varit oerhört stolt över att bli representerad så här. Mixen av ett nytt digitalt grepp och ett klassiskt museum hade tilltalat honom”, säger Klas Bergling.

Museet lyfter, förutom Aviciis fantastiska framgång och kreativa samarbeten, även fram de tyngre sidorna av de ändlösa resorna och spelningarna. Bland annat finns en visuellt och ljudmässigt mycket intensiv miljö som exemplifierar baksidorna av att leva som en firad och ständigt påpassad världsstjärna.

Missa inte att besöka Avicii Experience på Sergelgatan 2, när det öppnar på lördag den 26 februari.