Awave & Owen linkar upp på "No Lie"

Första släppet för året från Awave är som gjort för de varma sommarkvällarna – singeln är producerad av Straynané

Awave från den skånska staden Kristianstad slog igenom på en nationell nivå direkt när han debuterade med ”All my life” 2019. Sedan dess har han fortsatt droppa hits och även debut-EP:n Våglig 2020, men sedan ”Sportbil” dök upp i det första kvartalet av 2023 har det varit tyst.

Nu återvänder han dock i stor stil när han gästas av Owen på singeln ”No Lie”. Den är producerad av Straynané som kompletterar duons melodiska flow med vågiga synthar och eldiga trummor som för tankarna till heta sommarkvällar. En passande vibe då låten kom till under en utlandsresa.

“Jag och Owen var i Marbella tillsammans, och vi hade tagit med oss studion dit. Asme var också där med oss. Efter en utekväll när vi kom hem till villan började Straynane koka ihop ett beat. Vi började freestylea och lägga rader direkt. När vi lyssnade igenom den nästa dag tänkte vi att den behövde släppas”, säger Awave.

“No Lie” släpps via EMI och är den första av två singlar ledande till en ny EP som släpps senare i sommar. Awave är tillbaka och hans sommar har bara börjat.

Lyssna på ”No Lie” och mer ny musik i DOPEST Playlist!