Den svenska framgångssagan Axel Arigato går samman med det brittiska lyxmärket Mulberry för en exklusiv kollektion av unisex-kläder, väskor, skor och accessoarer. Kapselkollektionen släpps i begränsad upplaga och förenar Axel Arigatos avslappnade skandinaviska stil med Mulberrys tidlösa brittiska estetik, ett samarbete som både känns oväntat och väntat när man ser till de båda märkenas historia.

"Även om Axel Arigato grundades i Sverige har vi sedan starten känt oss särskilt välkomnade i Storbritannien. Därför känns det naturligt att lansera ett samarbete med Mulberry, ett varumärke som är fast inbäddat i brittisk modehistoria", säger Axel Arigatos medgrundare Albin Johansson.

När det kommer till utbudet hittar vi trenchcoats i delade färger, jeans med avslappnad passform och broderade varsityjackor. Kapseln innehåller även Axel Arigatos "Area Sneaker", en siluett som har inspirerats av vintage basketskor. Denna gång är sneakern prydd med Mulberrys ikoniska låsspänne och anpassade rem. Dessutom finns klassiska läderväskor med i samlingen, inspirerade av tre klassiska arkivdesigner från Mulberry.

Ett signum för kollektionen är en collab-logo som kombinerar Mulberrys trädemblem och Axel Arigatos insignier, för att skapa en logotyp som återspeglar samarbetets kollegiala och gemenskapsanda. Den syns i olika former som tryck på textil, men även som låsspänne till väskor.

Hela kollektionen finns tillgänglig nu på axelarigato.com och mulberry.com samt i märkenas butiker världen över. Priserna varierar från runt 475kr upp till hela 25 000kr.