Foto: Julia Sixtensson for DOPEST

B.Baby är tillbaka med ”Ana Wiyak”

Med John Alexis på produktionen förmedlar Göteborgsrapparen en skör kärlekslåt över ett mjukt drill-pop-beat

Göteborgsbaserade B.Baby har varit en rising star på den svenska hiphop-himlen under flera år, trots att han bara är 21 år gammal. När han debuterade under 2020 med populära spår som "Öga Oss" med GBG-kollegan Asme blev det tydligt att han hade en talang för såväl melodiförfattande som låtskrivande, då hans ofta sårbara och utlämnande texter stack ut i mängden under en tid av hårdare hiphop.

"Ana Wiyak" är hans tredje singel för året efter "Karma" och "Toxic". Med ett mjukt och melodiskt flow som Baby gjort till sitt signum bjuder han med oss på en känslomässig resa, där han rappar om tilltro, längtan och misstro innan han sjunger med i den samplade refrängen, som innehåller låttiteln vilket betyder "Jag & Du" på svenska.

Produktionen står John Alexis för, som själv haft flera framgångsrika spår inom svensk hiphop anslutna till sin producer-tag. Bland annat Jireel & Dizzys "Ledare" tidigare under 2023. Här han skapat ett beat som bland element av drill med mer konventionell (och emotionell) pop samt trap, något B.Baby visat att han bemästrar tidigare på låtar som den Oscar Chase-producerade "Var är du".

Lyssna på "Ana Wiyak" och mer ny musik i DOPEST Playlist!