B.Baby släpper "Growth" med UK-rapparen Nino Uptown

Baby tar talangen till England – Hör den internationella collaben och se den DOPEST Studios-producerade musikvideon här!

Den unge rapparen B.Baby har gjort sig ett namn på den svenska musikscenen med sin unika melodiska drillmusik, som till skillnad från mycket inom genren fokuserar på inspirerande budskap i sina texter.Nu fortsätter han att expandera sitt musikaliska uttryck singeln ”Growth” som släppts tillsammans med UK-rapparen Nino Uptown.

”Growth” berör ämnet att aldrig ge upp och båda rapparna levererar sina känslor och berättelser genom sång och rap. Lyriken levereras på både svenska och engelska, med en enhetlig känsla som rör sig synkat över språken.

”Jag och Nino Uptown har pratat länge om att göra musik tillsammans så det känns kul att äntligen få släppa ’Growth’ tillsammans. Vi spelade in en grym video i London som vi hoppas på att folk kommer gilla”, säger B.Baby.

Nino Uptown har gjort musik sedan 2020 och fick sitt stora genombrott med ”Lose Me” under hösten 2021, en mer up-beat historia som, likt B.Baby, visar på en styrka inom mångsidigheten.

”Det var helt organiskt hur vi kom i kontakt med varandra, vi båda gillade varandras musik på sociala medier, så vi började dela låtar med varandra. Det fanns några idéer som skapades, men när jag la ner refrängen för ’Growth’ visste jag att det kunde bli en stor låt. Han gillade den och körde på med sin vers”, säger Nino om relationen med B.Baby.

Singeln kommer även med en musikvideo, en produktion av DOPEST Studios som är inspelad i England och släpps via etablerade brittiska plattformen GRM Daily. Bakom kameran har vi Viktor Skarbäck som regissör, med PrinceHenryThe3rd som producent. I videon ser vi rapparna tillsammans och egen hand genom Englands mörka gator samt hemma i lägenheter, med snabba klippningar som reflekterar de många konflikterande tankar som återspeglas i texten.

Lyssna på ”Growth” och mer ny musik i DOPEST Playlist!