Göteborgsrapparen B.Baby har med en rad olika smash-hits som "Talk About It" och "Öga Oss" tagit sig upp som ett av gamets främsta melodiker. Han har en oneklig talang för flows och catchiga tongångar, som gång på gång visas upp i både singlar och album.

Han har även gjort sig känd för att kunna tackla de tyngre ämnena i sina texter. På vinterns EP "En Unge" och senaste singeln "Karma" diskuterar han allt från att sörja en bortgången vän till konsekvenser av beslut som slår tillbaka på en själv. På nya singeln "Toxic" kombinerar han denna berättarkunskap med hans öra för melodier och egenskap att även klara av mer lekfulla låtar, när han sjunger till den andra halvan av en destruktiv relation.

Stjärnskottet Oscar Chase, även han från GBG, har varit aktiv denna New Music Friday med produktioner åt Shiro, C.Gambino och nu B.Baby. Han blandar gärna vackra röst-samples och pianoriff för emotionella B.Baby-låtar som "Var Är Du", men på "Toxic" testar han på den trendiga Jersey Club-takten. Detta kombinerat medd e dova syntharna och B.Babys nästan viskande flow ger låten en såväl bakåtlutat som energisk känsla.

Lyssna på "Toxic" och mer ny musik i DOPEST Playlist!