HFM Records / Sony Music Entertainment

B.Baby tillbaka med melankoliska EP:n ’En Unge’

Känslosammt låtskrivande i första klass

Tack vare sin igenkännbara och träffsäkra röst lyckades B.Baby ta sin plats i gamet med hits som "Öga oss" och givetvis "Talk About It". För två veckor sedan gav han oss den sorgsna "Var Är Du", som visserligen numera sätter tonen för dagens fyra spår långa EP En Unge.

Öppningsspåret är fyllt med känslor och nostalgi, vilket är ett återkommande tema på projektet. B.Baby tar på sig berättarhatten och beskriver de ungar han ser runt om sina trakter. Talangen för låtskrivande är i rampljuset på introt, med massvis av minnesvärda stunder.

"Såg en unge som nyss hjälpte en mamma o bära påsar / Sen gå till trappen o lägga varor i påsar /Han borde spela gubben i lådan, och om han väljer ta den vägen blir han gubben i lådan"

"Bra Snart" kommer med ett riktigt vackert beat från Oscar Chase vars röst-samples, pianomelider, och rattlande hi-hats känns som skräddarsydda för en B.Baby-banger. Rapparen berättar om en flicka vars liv gått snett, och gör det än en gång med spektakulära rim samt flows. På refrängen reflekterar han kring hur svårt det är att hitta rätt väg, samt att det snart blir bra igen.

Outrot är ännu en melankolisk affär med studsiga snares och kicks, där vi får ett personligt perspektiv från Göteborgsartisten.

En Unge kommer just i tid med de kallare och mörkare dagarna. B.Baby's låtskrivande skiner kanske starkare än någonsin och gör oss mer än uppspelta för nästa släpp.

Lyssna på En Unge nedan!