Med modeller som Triple S och Speed Trainer har Balenciaga tagit en betydlig plats inom sneakers i modevärlden. Senast förra året släppte man deras Track Trainer silhuett, en modell som tagits emot väl och släppts i en rad olika varianter och färgställningar det senaste året. Som en del av deras Fall 2019 kollektion släpper man en uppföljare till deras Track Trainer som man döpt till "Track.2".

Skorna har en del likheter med föregångaren med en liknande komplex överdel. Trots det så består den nya modellen av 176 separata delar som satts ihop för att skapa läder och mesh-panelerna på överdelen. Den nya modellen har med det nya materialet gjort skorna mer 'luftiga', skorna har en EVA-sula som är bekväm och lätt. Balenciaga "TRACK.2" kommer utrustade med tjocka, repliknaden skosnören. På tungan ser vi "TRACK.2" branding och vid ankeln ser vi "BALENCIAGA" loggan. Likt föregångaren har Track.2 modellen en yttersula som påminner om en klassisk löparsko.

Balenciaga Track.2 släpps i tre olika färgställningar: vit, svart och grå/röd/blå. Priset på skorna ligger på  $895 USD, vilket motsvarar 8 386 SEK. Skorna finns tillgängliga på Balenciagas hemsida och återförsäljare som SSENSE. Fler färger förväntas släppas under året. Spana in skorna ovan!