• Foto: Balenciaga
  • Foto: Balenciaga
  • Foto: Balenciaga

Balenciaga säljer handduk för 9 700kr – IKEA svarar

Det spanska lyxmärket hånas på Instagram av det svenska varuhuset

Balenciaga är inga främlingar för att ha med bisarra (och dyra) plagg i sina kollektioner, tvärtom har det blivit deras signum. 2017 släpptes ett av deras mest uppmärksammade påhitt hittills, då de sålde en omgjord version av IKEAs klassiska blågula bärkasse. Originalet kan du köpa för 9kr, Balenciagas version kostade 22 680kr.

Nu har det spanska modehuset retat upp Ingvar Kamprads klassiska företag igen, fast av andra anledningar än direkt plagiat. Balenciaga lanserade nyligen sin "Towel Skirt", en handduk omgjord till en slags kjol likt hur du virar den runt dig när du går ut från duschen. Enligt deras hemsida är plagget, som kostar närmare 9 700kr, en unisex-kjol med spänne på insidan gjort av italienskt premium-frotté.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IKEA UK (@ikeauk)

IKEA UK var snabba med att håna det galna plagget och dess pris på sin Instagram, där de la ut en bild på en modell bärandes deras "VINARN"-handduk i en slående lik outfit till Balenciagas modell. Handduken kostar 49kr, ett prisvärt alternativ till Balenciagas "kjol", något IKEA påpekar i bildens caption.

Balenciaga har inte svarat på dissen.