Se Balmains nya collab med Lejonkungen

Det franska modehuset har presenterat en kollektion som inspireras av Disney-klassikern – har jobbat med afrikanska konstnärer

När Lejonkungen gjordes om på nytt under 2019 presenterades den klassiska Disney-filmen till en helt ny generation. Med röster från världsstjärnor som Beyoncé, Donald ”Childish Gambino” Glover och Seth Rogen behöll filmen den magi som det tecknade originalet från 1994 skapade, även om den moderna versionen istället använde sig av digitaliserad animation.

Nu har det franska modehuset Balmain avslöjat att de slår sig samman med Disney för att kanalisera filmen i en unik kollektion bestående av både kläder och accessoarer. Kollektionen fokuserar på den afrikanska kulturen och miljöerna som återfinns i filmerna.

En rad afrikanska konstnärer har samarbetat på kollektionen med unik konst och input. Dessa inkluderar de sydafrikanska målarna Cassius Khumalo och Nika Mtwana tillsammans med den kamerunska målaren Enfant Precoce, som återskapade ikoniska ögonblick filmen till tryck. Dessa syns bland annat på veckade klänningar, T-shirts, hoodies och väskor, likt de i galleriet nedan. En annan standout är det glimrande halsbandet med en berlock föreställande Rafiki.

Kollektionen kommer att släppas inom kort på Balmains hemsida och hos utvalda återförsäljare. Du kan spana in några av plaggen i gallerierna ovan samt den officiella kampanjvideon på Youtube nedan!