BAPE x adidas firar 20 år av vänskap

Fem olika släpp kommer att spridas ut under året, först ut är en version av klassikern Campus 80

30 år i branschen och 20 år av samarbeten med adidas. Det firas dubbelt under 2023 för den japanska streetwear-ikonen A Bathing Ape, aka BAPE, och kalaset börjar med två månader av släpp där de tre strecken kombineras med den badande apan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av A BATHING APE® OFFICIAL (@bape_japan)

På det officiella japanska Instagram-kontot avslöjades samarbetet precis innan helgen, dock endast med en del flashiga animationer utan vidare information förutom datumet ”1.4.23”. Nu vet vi vad som händer den första april och det är inte något utvecklat april-skämt, utan första släppet i en rad av fem specialutgåvor för att fira 20 år av samarbete mellan de två modejättarna.

Campus är en sillhuet som varit synonym med adidas sedan de introducerades på basketplaner runt om i världen under 80-talet. Idag har kraven på basketskor växt och förändrats enormt, men Campus har istället hittat sin plats utanför planen som en klassisk vår- och sommarsneaker i mångas garderob.

Den nya collaben har en stilren marinblå ovandel i mocka med BAPES stjärnlogotyp (känd från kronjuvelen BAPESTA) på ena sidan med adidas 3 streck på den andra. Stämplad på tungan hittar vi en speciell logga för BAPEs 30-årsjubileum, tillsammans med en guldig logotyp i metall fäst vid framfoten. Varje par är förpackat i en specialtryckt kartong, helt täckt i det ikoniska camo-mönstret.

BAPE x adidas Campus 80 collab kommer att släppas natten till den 1:e april på adidas.com, bape.com och hos utvalda återförsäljare. Det finns ännu ingen info om vad de kommande släppen kommer att innehålla, men de kommer att rullas ut under de närmsta två månaderna så se till att hålla utkik på dopest.se för senaste nytt.

Glöm inte heller att kika in vår senaste Behind the Brand på historian bakom BAPE!