BAPE släpper kollektion med Michael Jackson

Känner ni igen dessa plagg från hans musikvideos?

Under natten till onsdag den 25:e oktober dök plötsligt en ny sida upp på BAPEs japanska hemsida. Utan någon större förvarning avslöjar det klassiska streetwear-märket en oväntad kollektion i samarbete med Michael Jackson, enligt hemsidan godkänd av hans licensägare Triumph.

MJ gick bort av en läkemedelsöverdos 2009 och har sedan dess både hyllats som en av musikvärldens största legender samtidigt som anklagelser om sexuella övergrepp mot barn fått nytt liv genom dokumentären Leaving Neverland. Produkter och media baserat på artistens namn och liknelse har därför varit sparsamma på senare tid, vilket gör BAPE-kollektionen till ett såväl unikt som oväntat släpp.

”Michael Jacksons arkiv, som fortsätter att fascinera många fans, har arrangerats med BAPE®s unika idéer”, skriver märket på sin hemsida (översatt från japanska).

Kollektionen innehåller en BAPE-typsik animerad version av MJ tillsammans med maskoten Baby Milo, samt ikoniska bilder på artisten som sammanfogats med camo och den ikoniska ap-loggan. Dessa prints syns på t-shirts och sweatshirts i svart och vitt, men den stora standouten är en varsity jacka inspirerad av musikvideon till ”Thriller”.

Jackan, som inspirerats av den Michael bar i den legendariska musikvideon/kortfilmen från 1983, kommer endast att tillverkas i 50 exemplar och kostar hela 143 000 yen, vilket är ungefär 10 646 kronor. Ett tvättäkta samlarobjekt helt enkelt.

Hur den begränsade jackan kommer att släppas är ännu oklart, men kollektionen kommer i vilket fall göras tillgänglig online och i BAPE-butiker från och med nu på lördag den 28:e oktober.