Bavé släpper första singeln från sin kommande EP

Lyssna på ”Dragonfly” nu

Bavé släpper första singeln från sin kommande EP All Stars Aligned. Efter sommarens enda spelning på Way Out West återvänder Bavé idag med låteb "Dragonfly" - en låt där de försökt återskapa känslan av en super-8-film och som enligt Bavé själv beskrivs som “ett kärleksbrev till sin ungdom, ett kärleksfullt farväl”.

Låten hade fysisk premiär redan förra helgen då Future Games och Gather Noise valde att bygga upp en hel VR-värld baserat på låten. Bavé om "Dragonfly" och sin kommande EP:

- Dragonfly är ett kärleksbrev till sin ungdom, ett kärleksfullt farväl. Att inse att man blir äldre och att (nästan) vara okej med det. Trollsländor lever bara en dag och blir i låten en symbol för den sista natten som ung. Det fick mig att tänka på hur många gånger jag klarat mig undan här i livet, och det öppnade i sin tur upp för andra minnen som jag aldrig bearbetat. Det gjorde att skivan vi höll på att göra kändes irrelevant och då slopade vi den och gjorde en helt ny EP istället. Mycket av texten till Dragonfly är återblickar vilket vi anammat i produktionen. Vi ville att den skulle låta som en super-8-film ser ut. Sen blev det faktiskt omedvetet ett 90-tals-sound på låten vilket känns kul eftersom det var då vi var barn.

Den 24 november gör Bavé även sin första headline-spelning på Debaser Strand i Stockholm, där han bjudit in nykomlingen Venus Anon som support. Lyssna på nya singeln nedan! Lyssna och läs mer om hans tidigare projekt här.