Bavé släpper nya singeln ”Show Me Love” samt avslöjar kommande album

EPn All Stars Aligned släpps 18 november.

EP-aktuella Bavé släpper ytterligare en singel från kommande EPn All Stars Aligned, tidigare har han släppt singeln "Dragonfly" och idag får vi alltså singeln "Show Me Love".

Singeln "Show Me Love" handlar om ovillkorlig kärlek. Om att möta motgångar och att säga farväl med vetskapen att man ändå har varandra. Låten en Four Tet-inspirerad kärleksballad där introt innehåller en sample från ett personligt röstmeddelande mellan Bavés barndomskompis och hans Gambiska farbror. Det samtalet gav Bavé ett så starkt intryck att det fick binda ihop hela den kommande EPn All Stars Alligned som släpps 18 november.

Bavé beskriver låten ytterligare:

 - En gång förra sommaren pratade min barndomsvän Banfa med sin farbror Mo om att skicka över pengar till honom och familjen i Gambia. Mo skickar alltid röstmeddelanden istället för att messa och när det på grund av det blev ett uppenbart missförstånd om mängden pengar Banfa skulle skicka till honom påbörjar Mo en drömmande monolog om allt han skulle kunna göra om Banfa skickade 3000kr istället för de 300kr han först bad om. Ett fint, sorgligt, roligt och familjärt röstmemo som jag aldrig kunnat släppa. Jag visade detta röstmemo för min producent Leo Goldmann på vägen till västkusten i somras och där och då inser vi att Mo bara måste vara med på skivan.

Kommande EPn All Stars Aligned släpps alltså 18 november och redan en vecka senare kan du se Bavé på Debaser Strand tillsamman med Venus Anon som support.

Lyssna på Bavé - "Show Me Love".