Bavé släpper singeln ”Mildest High”

Första singeln från debutalbumet

Uppsala-artisten Bavé släppte nyligen singeln "Who Got The Magic?" men nu är han återigen tillbaka med en singel - "Mildest High" som kommer vara en del av hans kommande debutalbum.

Barndomen i den segregerade Uppsalaförorten Gottsunda präglades starkt av utanförskap, tristess, musik, dans och en överbeskyddande mamma - som tidigt köpte en dator åt Bavé enbart för hålla honom borta från trubbel. Den redan då musikälskande tonåringen började använda datorn till att göra mixtapes och bränna CD-skivor till sina grannar och kusiner, med omslag han ritade själv för hand. Trots att texterna ofta är självbiografiska vill Bavé att musiken ska kunna vara ett soundtrack till andras liv, där sagovärldar får vara precis lika verkliga som något annat.

"Att växa upp på en plats som Gottsunda gjorde att jag drömde mig bort ut i världen. Det var och är en fantastisk plats på många sätt och även om dub- och reggeakulturen föralltid kommer vara några av mina tidigaste musikminnen, så var det inte riktigt det jag ville göra. Stadsdelen formade däremot min självbild på ett sätt som gör att jag vet precis vem jag är och varför," säger Bavé.

Den nya singeln "Mildest High" är samplad från Jonathan Johanssons "Lätt att släcka 98" och hämtar dessutom inspiration från Clams Casinos soundcloud-produktioner. Bavé visar som vanligt upp sin vackra falsett och har ett unikt sound som låter internationellt.  Låten handlar om "att bländas av allt det vackra runt en och samtidigt leva i förnekelse om sina problem" - en ambivalent känsla som även speglas i den luftiga ljudbilden.

Missa inte Bavé på Trädgården i Stockholm 17/6 - och lyssna på singeln nedan!