Beyond Retro presenterar Sustainable Fashion Day

Presenterar Hållbarhetsdagen för tredje året i rad

Beyond Retro är den ledande europeiska kedjan inom vintagemode, i Stockholm har man två butiker. Nu presenterar man Sustainable Fashion Day i Kungsträdgården den 31 juli. Den traditionella modeveckan i Stockholm har i år ställts in. Det kontroversiella beslutet togs med hänvisning till de stora utmaningar inom bl.a. hållbarhet som branschen måste bemöta.

Beyond Retro tror dock att mode kan göras på ett hållbart sätt redan nu, att framtidens lösningar inom mode finns tillgängliga. Därför lanseras nu Sustainable Fashion Day, ett alternativ till den inställda modeveckan. Allt för att visa hur hållbart mode kan se ut. Sustainable Fashion Day blir en del av Hållbarhetsdagen 2019 i Kungsträdgården i Stockholm.

Beyond Retro anordnar tillsammans med Stockholms Stad Hållbarhetsdagen för tredje året i rad. Hållbarhetsdagen är ett evenemang där Beyond Retro bjuder in olika aktörer aktiva både i det privata och det offentliga för att visa upp hur man kan arbeta med hållbarhet. I år innefattar det bl.a. Easy ReCycling och Stockholm Vatten och Avfall som kommer vara på Hållbarhetsdagen mitt i Kungsträdgården kl. 11:00- 18:00. Tidigare har Beyond Retro anordnat hållbarhetsworkshops och pop up-butiker. För att fortsätta arbetet med hållbarhet kommer huvudaktiviteten för Beyond Retro i år, utöver pop up-butiken med vintagekläder, vara Sustainable Fashion Day, en stor modevisning med hållbart mode. Modevisningen ska exponera hållbart mode och kommer därför endast innehålla plagg som är återvunna eller tillverkade av återvunnet material.

För att visa att det handlar om att maximera återanvändning och återvinning av mode har Beyond Retro valt att bjuda in flera av sina medspelare inom vintage och second hand, och bl.a. Emmaus och Siv & Åke har tackat ja till medverkan. Dessa aktörer kommer vara en del av den stora modevisningen i Kungsträdgården onsdag 31/7 kl. 17:00. Allt som ett hållbart alternativ till den nedlagda modeveckan i Stockholm.

Kungsträdgården, Stockholm, stora scenen

31/7 - 17:00