Biggs debuterar med singeln ”Vice City”

Ett nytt namn på den svenska hiphops-scenen från Gottsunda

Uppsala-orten har blivit synonymt med Labyrint ända sedan man förändrade svensk hiphop med låten "Vår Betong". Idag introduceras vi för debutanten Biggs, den första ut ur en våg av nya artister som kommer komma ut från stadsdelen Gottsunda.

Biggs gör musik som målar upp en bild och skildrar miljöer och verkligheter han varit med om under sin uppväxt. Med dessa erfarenheter berättar han en story som kan vara energisk och glad, såväl som mörk och tankeväckande. Idag släpper han debutsingeln "Vice City" producerad av AQ Beats. Låten släpps med en tillhörande musikvideo regisserda av Viktor Skarbäck.

Biggs drar inspirationer från filmer och TV i hur han blandar det visuella med det soniska och gör det till en del av låtens meddelande. Efter att ha bott en tid i Chicago i USA drar Biggs även influenser från amerikansk musik och främst Chicagos rap-scen. En blandning av gaturap, klubbmusik och alternativ hiphop. I samband med debutsingeln avslöjar man att han kommer att jobba med diverse etablerade artister där första samarbetet blir med Aki från Labyrint, ett självklart val då båda artisterna representerar olika generationer från Gottsunda.

Lyssna på "Vice City" nedan och håll utkik efter den nya Gottsunda-rapparen Biggs!