• Foto: GDDGnoc001 via Up To Date
  • Foto: GDDGnoc001 via Up To Date
  • Foto: GDDGnoc001 via Up To Date
  • Foto: GDDGnoc001 via Up To Date

Bilder har läckt på nya New Balance x Aimé Leon Dore

Ny version av NB 550 i en luddig mocka har läckt ut online, inga officiella kommentarer från märkena har kommit ännu

New York-baserade Aimé Leon Dore med grundaren Teddy Santis i spetsen har skapat sig ett rejält CV tillsammans med New Balance. Bara under de senaste två åren har vi sett kollaborationer på modellerna 650R, 1300 och så klart 550 som har tagits emot varmt av fansen. Nu har rykteshjulen börjat snurra mot att nästa kollektion är på gång, denna gång med en nygammal tolkning.

New Balance 550 tog sin början på 80-talet som en låg version av märkets andra modeller med basketfans som målgrupp. Det här var dock under tiden då sneakers (särskilt med basket-inspiration) gick igenom en sorts kulturell boom med konkurrenter som Nike, Converse och Reebok på snabb uppgång. Trots sin enkla design, som man idag nästan skulle kunna se som tidlös, föll modellen bakom sina rivaler och inom loppet av några år föll den in i arkiven för att glömmas. Fram tills att Teddy Santis fick upp ögonen för modellen och tog tillbaka den för sin första collab med sneaker-jätten.

2020 kom den första nytappningen av NB550. Foto: New Balance

Den nya versionen har inte fått en officiell presentation än, men bilder har läckt ut från "GDDGnoc001" som tidigare varit en trovärdig källa för tidiga släpp till bland annat Sneaker News. På bilderna syns 550 silhuetten klädd i ett brunt mocka-liknande material med en luddig touch. Undermaterialet ser mer ut som det vanliga tyget och detsamma gäller den benvita sulan. Aimé Leon Dores märkning tillsammans med New Balance syns på tungan i samma färger som själva skon, som överlag håller en vintage färgton med brun, beige och benvit.

Håll utkik på dopest.se för senaste nytt om skornas releasedatum!