@wavegod_thelegend

Bilder läcks på Nike x Sacai x Jean-Paul Gaultier

En milstolpe inom både sneaker- och modevärlden

Att blanda high-fashion med streetwear är inget nytt för Nike. 2019 tog det Japanska lyxmärket Sacai sneaker-världen med storm när de samarbetade med sportjätten för första gången på deras LD Waffle. Sedan dess har de eftertraktade silhuetterna utvecklats till allt från färgglada Blazers, till chunkiga Vaporwaffles. Idag har det läckts bilder på ännu en modell, den här gången i samarbete med high-fashion jätten Jean-Paul Gaultier.

Det finns få modehus med en lika rik historia som franska JPG. Från experimentella kollektioner och klassiskt Pret-a-Porter, till de nu kända parfymerna - är märket cementerat i modevärldens Mount Rushmore. Under de senaste åren har vi även fått se en rad olika samarbeten med trendiga märken som Supreme under SS19, och hur deras ikoniska mesh-tops populariserats av bland andra stylisten och profilen Bloody Osiris.

Nu har bilder läckts på ett helt nytt samarbete mellan de tre märkena. Trots att inget ännu är bekräftat, får vi se hur de tre stilarna gått samman för en till synes mellan-hög silhuett i svart och vitt. Oversized stygn följer skons sida som verkar inkorporera mocka, nylon och läder. Skon fortsätter på den DIY-känsla vi fått från tidigare collabs. Sacais dubbel-Swoosh verkar visserligen vara kvar, men trots det är modellen knappast likt något vi sett förut.

Respekten mellan de två high-fashion husen skiner trots allt. Sacai's grundare Chitose Abe fick äran att ta över JPG's Haute Couture avdelning för dess AW20 kollektion, som senare blev uppskjutet till 2021 på grund av Covid-19. Abe's sätt att hinta nya samarbeten med Nike brukar ofta börja på Sacai's modevisningar, vilket skulle kunna innebära att vår nästa syn av dessa skor kan komma att bli på en runway.

Vare sig skorna släpps i en närmre framtid eller ej, kommer släppet onekligen bli en milstolpe inom både sneaker- och modevärlden.

Följ Dopest för mer info om Nike x Sacai, och håll utkik i vår releasekalender - för senaste nytt ...