Se Bill Skarsgård och FKA Twigs i första trailern för ''The Crow''

Antihjälten får nytt liv och uppdaterad look i denna remake

Med dagens Marvelhype är det underligt att titta tillbaka på en allvarlig, gotisk hämndthriller som en av 90-talets största superhjältesuccéer. Trots den relativt obskyra ursprungskällan vann The Crow över publiken med hårdkokt action, kompletterat av musik från band som The Cure och Nine Inch Nails. 

Nu ska hämndsagan få liv på nytt i och med årets remake, med Bill Skarsgård och FKA Twigs i spetsen. Baserad på seriefiguren med samma namn följer The Crow Eric Draven (Skarsgård), en musikartist som tvingas se på när hans fru (Twigs) blir mördad, innan förövarna mördar honom med. 

En mystisk kraft, som tar formen av en kråka, drar Dravens oroliga själ tillbaka från dödsriket. Detta blir hans chans att släcka sin törst för hämnd och därmed slutligen kunna vila i frid. 

Skarsgård har stora skor att fylla när han tar över rollen från Brandon Lee – kampsportsikonen Bruce Lee:s son – vars porträtt av antihjälten bidrog till den första filmens kultstatus. Myten kring The Crow har till stor del att göra med den tragiska olycka som resulterade i huvudrollsinnehavarens död. Under en av de sista inspelningsdagarna blev Lee skjuten till döds. Han träffades av en kula som av misstag satt fast i en så kallad prop gun. 

Efter stjärnans bortgång valde filmteamet att med hjälp av specialeffekter och stuntmän återuppliva Lee. Vilket skapade en spöklik parallell mellan stjärnan och filmens rollfigur. 

The Crow har biopremiär den 13 september. Nedan kan du se trailern, där Lee’s långhåriga, ansiktsmålade goth-hämnare fått en modern makeover med ansiktstatueringar inspirerade av Lil Peep och Post Malone.