Se Billie Eilish x Takashi Murakami’s kollektion för UNIQLO

Se releasedatum och bilder på alla plagg här

Nyligen avslöjade den japanska klädkedjan UNIQLO ett samarbete mellan Billie Eilish och Takashi Murakami för en klädkollektion. Nu släpps bilder på kollektionen och det meddelas även att den kommer att släppas den 25 maj.

Samarbetet mellan det globala pop-fenomenet Billie Eilish och samtidskonstnären Takashi Murakami är exklusivt designat för UT (UNIQLO T-shirts) och framställer bådas artistiska perspektiv grafiskt. Eilish och Murakami blev vänner efter att de skrivit till varandra på Instagram. Tillsammans skapade paret musikvideon till Eilishs låt "You Should See Me in a Crown", genom att Muakami skissade fram Eilishs idéer, som sedan animerades på ett helt unikt sätt.

Höjdpunkterna med UT-kollektionen är grafiken som kombinerar Eilishs symbol, Blohsh, med Murakamis ikoniska blommor. Designerna inkluderar även collage av Eilishs foton, en skiss från hennes musikvideo och en original-UT Billie Eilish logga.

"Billie Eilish x Takashi Murakami. De två mest inflytelserika, globala kreatörerna kommer samman i ett nytt uttryck av konst för alla.”   

- John C Jay, President of Global Creative för UNIQLO
UNIQLO's Billie Eilish x Takashi Murakami kollektion kommer att släppas i onlinebutiken den 25 maj. Se bilder på plaggen i galleriet ovan. Kollektionen kommer finnas tillgänglig för män, kvinnor och barn.