Rapparen Billz släpper singeln ”Monifa” & berättar varför han bär mask

Dopest fick chansen att ställa frågor till Brandbergen-rapparen Billz som släpper singeln ”Monifa” idag.

Billz är kanske ett okänt namn inom den svenska hiphop-scenen, möjligen för att han främst rappar på engelska men också för att han enbart släppt en singel tidigare. Men trots det är det tydligt att han hållit på med musiken under en längre tid.

Det lilla vi hört från den maskerade artisten Billz visar prov på härligt flow och ett unikt sound i landet. Han debuterade med singeln "Stick up Kids". Den senaste singeln "Monifa" släpptes idag är producerad av Naasty och släpps med en tillhörande musikvideo regisserad av Kushtrim.

Dopest fick en pratstund för att lära känna den anonyma rapparen.

Det är svårt att veta vem du är utan att ha en identitet på dig. Vem är du och hur länge har du hållit på med musiken?

Går under namnet Billz kommer från en ort söder om söder, Brandbergen. Började hålla på med det här kanske för 7 - 8 år sen men mesta dels för skoj och har något att garva om med grabbarna från trakten. Det började bli mer seriöst för kanske 1 och ett halvt år sen då ja la mer jobb på texterna, flowet och utveckla ett sound som skulle passa mig mer.

Billz Skimask Brandbergen

Hur skulle du beskriva ditt sound/din musikstil? 

Stilen är trap, med ett nyartat sound, mycket influenser från Tyskland, Frankrike och Holland.

Du är en av få artister i landet som maskerar sig och den enda med en Balaklava (rånarluva), hur kommer det sig? 

Mer för att skydda identiteten, sen är jag mer ute efter att få släppa musik och kunna tjäna något på det utan att få med kändisskapet, så låter rånarluvan få fame och killen bakom blir mer lowkey.

Än så länge har du bara släppt låtar på engelska, finns det några planer på att släppa på något svenska?

För tillfället har jag inte haft några planer på att släppa något på svenska ännu, men vem vet, kanske i framtiden så kommer det något.

Vilka rappare i Sverige håller du högt? 
Kushtrim är en rappare jag håller högt som är ofta med mig i studion och är en stor del för hur mitt sound låter idag, Mwuana och Karim är också bland mina topp, sen Jireel och Gee Dixon

Har du några collabs på gång? Vad är nästa steg för Billz?
Har inte haft planer på några collabs ännu, vill mer fokusera på mig och få ut mig själv, men det kommer komma collabs från olika artister i framtiden.

Håll utkik på Billz i framtiden, någon ni definitivt kommer att höra mer från på Dopest!