Nytt på bio – Premiärer i juni 2024

Här är nyheterna i biosalongen du inte får missa under juni månad – se trailers, releasedatum och mer

Sommaren är här men det finns fortfarande mycket tid att spendera regniga dagar eller helgkvällar på bio. Vi har samlat några av de premiärer du inte får missa under juni 2024, detta gäller bara nya filmer och inte de ”klassiker”-visningar Filmstaden och/eller självständiga biografer gör av äldre filmer (t.ex Sagan om Ringen-trilogin).

Bad Boys: Ride or Die (5/6)

”Kriminalinspektörerna Mike Lowrey och Marcus Burnett utreder korruption inom Miamipolisen när deras avlidne kommissarie Conrad Howard postumt anklagas för att vara inblandad i drogkarteller, men en fälla gör dem till flyktingar och tvingar dem att arbeta utanför lagen för att lösa fallet.”

Sedan 1995 har vi fått följa Will Smith & Martin Lawrence i rollerna som Miami-poliserna Mike Lowrey och Marcus Burnett, två poliser med egna regelböcker som utreder droghandeln i Miami. De två första filmerna från 1995 respektive 2003 regisserades av Michael Bay, men återkomsten med den tredje filmen Bad Boys for Life från 2019 regisserades av Adil El Arbi och Bilall Fallah. El Arabi och Fallah återvänder nu för den fjärde installationen Bad Boys 4: Ride or Die.

The Watchers (7/6)

”En ung kvinna strandas i en okänd skog tills hon hittar skydd i en betongbyggnad, där hon och ett antal främlingar söker skydd från en mystisk närvaro, som framträder varje natt för att observera sina fångster.”

Denna psykologiska skräckfilm är skriven och regisserad av Ishana Night Shyamalan, dotter till den legendariska regissören M. Night Shyamalan som är med som producent på projektet. I sin debutfilm tolkar Ishana en bok av A. M. Shine som blandar det övernaturliga med psykologi, uppburet av en stark insats från Dakota Fanning (Once Upon a Time in Hollywood, Twilight m.m).

Horizon: An American Saga (28/6)

”Oscarbelönade Kevin Costner regisserar och spelar huvudrollen i Horizon: An American Saga kapitel ett och två, en historia som utspelar sig i vilda västern under de fyra åren av inbördeskriget, 1861 till 1865, och visar hur den vanns – och förlorades – genom mångas blod, svett och tårar. Costners ambitiösa filmiska äventyr tar med publiken på en känslomässig resa genom ett land i krig med sig självt, upplevt av familjer, vänner och fiender som upptäcker vad det verkligen betyder att vara Amerikas förenta stater.”

För dig som älskade serien Yellowstone med Kevin Costner är detta så nära en spirituell uppföljare man kan komma. Costner regisserar och spelar huvudrollen i detta drama som utspelar sig runt samma tid som Yellowstone, serien han nyligen lämnat. Den vilda västern porträtteras här med mindre överdriven action än vad många andra filmer gör, med fokus på emotionella konflikter under en tidig version av samhället vi har idag.

A Quiet Place: Day One (28/6)

Denna skräckfilm utspelar sig före publikfavoriterna A Quiet Place och dess uppföljare A Quiet Place Part II. Filmen tar formen av en prequel och kretsar kring vad som skedde i samband med den första attacken. Vi får följa Sam (Lupita Nyong’o) som måste överleva en invasion i New York av blodtörstiga utomjordiska varelser med ultraljudshörsel.

Kinds of Kindness (28/6)

”En tredelad fabel med segment som följer en man utan val som försöker ta kontroll över sitt liv; en polis som oroas av att hans fru som försvann till sjöss har återvänt och verkar vara en annan person; och en kvinna som är fast besluten att hitta en specifik person som är ämnad att bli en fantastisk andlig ledare.”

Om du gillade den Oscarsbelönade dramakomedin Poor Things så finns det mycket här att hämta, då Kinds of Kindness inte bara kommer från samma regissör utan även innehåller samma huvudrollsinnehavare i Emma Stone och Willem Defoe. Förvänta dig något unikt, mer än så får trailern förklara.