När du föreställer dig arbetarstaden Birmingham och dess fotbollsklubb Birmingham City FC är nog inte skate- & streetwearkultur det första du tänker på. Det planerar dock klubben att göra ändring på denna säsong då de ingått ett partnerskap med Los Angeles-baserade märket UNDEFEATED för sina officiella matchtröjor.

Klubben, vars herr- och damlag både spelar i den engelska andradivisionen Championship, kommer att synas i sina klassiska blåa hemmaställ samt ett röd/svart bortaställ från Nike & UNDEFEATED under säsongen 23/24. Matchtröjorna leker med abstrakta färgmönster över brösten, med LA-märkets ikoniska 5-streck-logga tydligt tryckt på bröstet.

"Det spännande med detta unika partnerskap är hur vi kan förena vårt varumärke, autentiskt genom en djup koppling, med en ledande professionell idrottsorganisation", säger James Bond, medgrundare och delägare av UNDEFEATED

"Det gör att vi kan utvecklas bortom streetwear-kategorin och växa autentiskt genom sport. Sedan dag ett har UNDEFEATED varit ett varumärke som idrottare bär i aktion, till och från anläggningen, så att vara på tröjorna och planen är autentiskt för vårt varumärkes DNA", tillägger han.

Matchställen kommer att släppas via Birminghams officiella klubbshop både online och på plats, samt via UNDEFEATEDs online-butik. Samtidigt som tröjorna kommer även en hel del merch, i form av hoodies, kepsar, t-shirts och andra plagg mer typiska för LA-märket.