Bishat är tillbaka med singeln “Manners”

Ett första smakprov från hennes kommande EP

I dag är den svenska pop/R&B-artisten Bishat tillbaka med ny musik. Tre år efter släppet av singeln "ctrl+m" med tillhörande musikvideo, gör sig Bishat redo att släppa en hel del nytt. Först ut är singeln “Manners” vars lyric berättar att vi rent kollektivt är done med vänskaper, relationer och situationer som tar mer än vad dem ger:

"Manners" är en feel-good break-up låt, ett pepp-talk till dig själv eller en polare som behöver höra att det kanske är dags att släppa taget och gå vidare till något bättre”, berättar Bishat.

På nya "Manners" råder hon specifikt en gammal älskare att glömma hennes nummer. Hon sjunger på engelska att hon är färdig med att leta "high & low" och efter det absoluta minimum. Det gör hon med ett sound hämtat från det fina gränslandet mellan R&B och pop. 

Bishat har genom åren gett ut all sin musik via egen label och uppmärksammats internationellt av Complex och Highsnobiety. Tidigare blev hon utvald av Spotify & Max Martin för att vara en del av Equalizer Project. Det projekt som lyfter fram och stöttar kvinnliga artister/låtskrivare för att öka jämställdheten i musikbranschen.

I samband med släppet avslöjar hon att singeln är det första smakprovet från en kommande EP, med planerad release senare i november. 

Lyssna på “Manners” med Bishat här nedan!