Dopest Fashion Shows – Björn Borg

Christofer & Victor besökte Björn Borgvisningen på Stockholm Fashion Week 2017. Se vad de tyckte nedan!

Fashion week, en vecka av innovativa modeshower, sjuka efterfester & härliga människor.

Detta var den första och förmodligen (tyvärr) enda runway jag kommer att hinna se- men vilken show!

När vi fick inbjudan så var det slående självklart att showen skulle äga rum i en tennishall, det är ändå däri märket har sina rötter. Vid första anblick så kändes lokalen sjukt stor, men det utnyttjades på ett riktigt bra sätt.

När vi kom in och slog oss ned på pressraden så är det första vi ser en ung grabb dressad topp till tå i Björn Borg som stod & spelade tennis, mitt i den enorma lokalen på en bländande vit tennisbana. Ett underhållande sätt att hålla sina gäster nöjda innan den faktiska showen startade.

Showen i sig var riktigt välplanerad från start till slut. Allt ifrån den stämningsfulla lokalen, till att de faktiskt hade liveuppträdande musikmässigt också, vilket jag inte sett på någon runway jag besökt tidigare. Och ja, så ska vi självfallet inte glömma det som vi alla är där för - kläderna!

Och ja, jag kan inte känna annat än att Björn Borg som brand överträffade mina förväntningar mångfalt. Jag hade väntat mig en klassisk "sports gone fashion" type of runway men det fanns alltifrån track suits, pannband & annat sportrelaterat till riktigt imponerande plagg såsom en kamelfärgad ullrock, en oversized regnjacka & ett par vita solglasögon i riktig Carrera-anda. En bit ned i inlägget kommer ni även att få läsa om några key pieces  ifrån denna imponerande kollektion.

 

Runwayen överlag var sjukt välplanerad i mitt tycke och stylisten hade gjort ett bra jobb med att få ihop alla modellers looks på ett sätt som var iögonfallande men samtidigt inte "in your face"-aktiga.

Modellerna var uppradade på två olika sidor av läktaren på motsatt sida ifrån där press satt och splittade så att ena sidan var mer en visning av ready to wear-prylar medan den andra sidan var lite mer klassiska "runway looks" som är till för att vara mer iögonfallande och skapa reaktion på ett annat sätt än vad RTW-kollektionen gör. Jag kände dock på rak arm att jag absolut skulle bära många av de plagg som förmodligen inte kommer att produceras utan bara skapades för showen. En av modellerna hade på sig en riktigt snygg regnanorak med stora slits så att den mer hängde som en accessoar än vad den fyllde en faktiskt jack-funktion, vilket jag kände verkligen wow. Den var snyggt skuren och gav en riktigt laid back-look som jag verkligen kan komma att uppskatta.

Se nedan för lite "key looks" ifrån showen!

#1,

Denna croppade dunjacka var verkligen ett attitydsutstrålande plagg, en överlag vanlig, svart dunjacka men avkortad så att den antingen kan användas som crop top eller med ett par högmidjade jeans under. Grym look för de lite mindre kalla vinterdagarna.

#2,

Denna track suit i en härlig röd färg med matchande pannband. Riktigt strong look både i och utanför tennishallen!

Sist men inte minst, #3,

Denna faux fur med velour-aktig glans var det närmsta jag kommit den perfekta rocken.

Den snygga, längre passformen tillsammans med den till synes mjuka och bekväma texturen och den härligt lena faux-pälsen är vad som gjorde mig fullkomligt förälskad i denna rock.

Jag hade lovat mig själv att inte köpa ännu en päls, men här är jag ändå med enorma cravings efter just denna piece.

Sammanfattningsvis så var Björn Borg-showen helt klart över förväntan och jag såg många nöjda ansikten på vägen ut som tidigare hade haft en viss utstrålning av skepsis.

Så tack Stockholm Fashion Week & Tack Björn Borg för en fantastisk show.