Björn Borg

BJÖRN BORG spelar tennismatch på gränsen mellan USA och Mexiko

BJÖRN BORG har anordnat en tennismatch på gränsen mellan USA och Mexiko – där ena spelaren befann sig på amerikansk mark och den andra på mexikansk

Världen är full av konflikter och rivalitet, som i sin tur kan leda till att människor och nationer vill bygga murar mellan varandra. Men rivalitet kan också vara någonting positivt – den kan fungera som en drivkraft att prestera bättre. Så varför bygga murar när människor och nationer i stället kan lära känna och lära av varandra? Det ställningstagandet ligger till grund för Borg Open – Tennis Across Borders, som utspelat sig mellan spelarna Mariano Argote (MX) och Peter Clemente (US) vid Tijuana River på gränsen mellan USA och Mexiko.

- Borg Open är vårt sätt att visa att vi, som sportmärke, tror på en öppen värld utan murar. Tyvärr är sannolikheten väldigt liten att makthavare som förespråkar murar mellan nationer och mellan människor kommer ändra sin åsikt till följd av den här aktiviteten. Men med vårt arv vet vi att inte bara tennisnät utan sport överlag kan föra människor samman. Vi hoppas inspirera människor att öppna upp för sina grannar och idrotta tillsammans i stället för att bygga murar mellan varandra.” säger Henrik Bunge, CEO BJÖRN BORG.

I genomsnitt byter en tennisspelare planhalva 13 gånger under en match. I den här matchen tilläts inte spelarna att göra det på grund av landsgränsen.

Spana in den Klaus Thymann regisserade videon nedanför.

Foto: Klaus Thymann