Foto: Black Mirror / Bandersnatch

Gör dig redo för ’Black Mirror’ säsong 6

Den nya säsongen ska vara mer filmisk

Genom åren har den futuristiska och dystopiska Netflix-serien Black Mirror blivit en otroligt stor tittarfavorit - med sina samhällskritiska avsnitt som fått många att ifrågasätta verkligheten vi lever i. Nu är det bekräftat att en sjätte säsong är på väg. Det bekräftar Variety.

Senast vi fick en ny säsong av Black Mirror var 2019 när säsong 5 släpptes. Det har alltså gått över tre år sedan vi fick nya avsnitt. I en intervju 2020 tycktes världen redan vara för dystopisk för en ny säsong av Black Mirror, när vi befann oss i en pandemi. Då meddelade seriens skapare Charlie Brooker att det inte var rätt läge för en ny säsong än. "At the moment, I don’t know what stomach there would be for stories about societies falling apart, so I’m not working away on one of those. I’m sort of keen to revisit my comic skill set, so I’ve been writing scripts aimed at making myself laugh," sa han i en intervju med RadioTimes. Men det verkar det bli ändring på nu ...

Enligt källor till Variety pågår just casting-arbetet för säsong 6. Det finns ännu ingen info kring vilka ämnen som kommer lyftas i avsnitten. Det ryktas dock att:"den nya säsongen är mer filmisk, där varje avsnitt ses som en individuell film". Det känns inte helt orimligt då varje avsnitt i de tidigare säsongerna ofta är över en timme långa - med stora produktioner.

Håll koll på Dopest.se för fler nyheter från Netflix