Se Bladee & Lil Uzi Vert i Marc Jacobs SS24-kollektion

Märket firar 40 år med en stjärnspäckad kampanj inför nästa kollektion – även FKA Twigs & Marc Jacobs själv medverkar

Marc Jacobs fyller 40 år som märke under 2024 och det firas i enkelhet genom en smygtitt på hans kommande SS24-kampanj, fotograferad direkt utanför Jacobs kontor i Soho, New York.

I bilderna, tagna av Juergen Teller, ser vi en rad kända namn från olika kreativa branscher. På musiksidan ser artisterna Lil Uzi Vert, FKA Twigs & Bladee (som färgat håret blått). Uzi syns i militärinspirerade outfits med mörkgröna kamouflagemönster på såväl kläderna som en tote- och messenger bag. Twigs har en mer exklusiv look med toppar i sammet och en tote bag i läder medans Bladee är som mest casual i jeans, t-shirt och två olika MJ-väskor.

Vi ser även skådespelaren Dakota Fanning, fotografen Cindy Sherman, modellen Lila Moss & Marc Jacobs själv framför porten till hans kontor, alla med olika varianter av väskorna som ser ut att bli en fokuspunkt för den kommande kollektionen. Såväl Dakota som Lila har även likt Bladee färgat sitt hår, vilket kanske är ytterligare en ledtråd om estetiken Jacobs siktar på.

Bladee var bland de medverkande i Jacobs uppmärksammade kollektion ”HEAVEN” för ett par år sedan. Där utforskades Y2K-nostalgi, futurism och blandning av olika material, något som verkar ha tonats ned något i denna kampanj. Lil Uzi Vert syns även balansera en stor bröllopstårta på väg in i en hiss (?) i ett klipp som cirkulerat på sociala medier. Om detta är en del av mer omfattande kampanj lär vi nog få reda på inom de kommande veckorna, så länge finns hela kollektionen tillgänglig nu på Marc Jacobs hemsida.