Bladee överraskar med albumet "The Fool"

Sommaren räddad för alla drainers

Sadboys-medlemmen och Drain Gang CEO, Bladee, har sedan han och sitt gängs blowup lyckats samla ihop en kult-lik fanbas. Med hjälp av sin mystiska aura, unika sound, och frånvarande approach till intervjuer, är Benjamin Reichwald utan tvekan en av alternativa hip-hopens mest intressanta figurer.

Efter en rad klassiska släpp både från solo sidan, samt tillsammans med kollegor, har Bladee under senaste året inte slappat på musikskapandet. Den kryptiskt unika och minimalistiska EXETER följdes upp av det omgivande albumet 333 tidigt 2020. Därefter tog han tillsammans med Mechatok en färd till Hyperpop-gamet för Good Luck, där de bland annat linkade med Charli XCX. Nu är det dags för ännu ett album med The Fool, som ser en blandning av alla våra favoritsidor hos rapparen.

Projektet öppnar upp med ”The Fool Intro” vars flashiga Hyper-Pop beat sätter tonen. Snabba synthar, likt något från Eternal Atake, mixas med Benjamins ljusa autotune-melodier. Producenten Lusi ligger inte bara bakom detta utan varje beat på albumet: ett stort steg för den unga proddaren som tidigare endast jobbat med Bladee, och diverse andra artister på enstaka låtar. Han får ibland hjälp av andra talanger som Loesoe (producenten bakom Uzi’s ”Futsal Shuffle 2020”) och Rok, som slog igenom tack vare hans moodiga beats åt Lil Keed. De tre går samman på ”Hotel Breakfast”: en studsig och gullig skapelse där Bladee hörs prat-rappa över den glada, tv-spelsliknande produktionen. ”I Think” drar definitiva Icedancer vibbar när Ripsquad’s egna Rip kommer förbi för ett klassiskt Drain-beat. En av Whole Lotta Red och hela OPIUM’s frekventa samarbetare Outtatown leverar på spåret ”BBY” en iskall synthline som rapparen flyter på med elegans.

DG-medlemmen Thaiboy Digital är albumets enda gäst, och kommer in på ”Inspiration Comes”. Det hela blir en euforisk mix av den Bladee’s nya och gamla sidor, där de två bollar energi med nostalgiska bars.

GTB be on that next size too
Man, I’m B-O-triple-S, that’s true 

Med en växande fanbase och ett finslipat sound ser vi på The Fool hur Reichwald ständigt pushar och experimenterar med nya melodier, och flows. Den Drain-estetik vi blev förälskade i håller sig dock kvar, och är vad som kommer att fortsätta göra Bladee till en av gamets mest unika röster.

Lyssna på The Fool nedan!

Följ Dopest för mer info om Bladee, Drain Gang, och kommande släpp inom musikvärlden…